6 ДОКАЗАНИ ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ НОСЕНЕТО НА СРЕБЪРНИ БИЖУТА

6 ДОКАЗАНИ ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ НОСЕНЕТО НА СРЕБЪРНИ БИЖУТА
15 май 2019

Носенето на бижутата е много често срещано сред културите, особено за жените. Всеки е лоялен към определен продукт, но в повечето случаи печели сребърната бижутерия. Известно е, че среброто има блясък, а сребърните бижута са много красиви и привлекателни. Това е причината, поради която много жени са привлечени от купуването на сребърни бижута.

Повечето хора обичат сребърните бижута, защото са красиви, но много малко знаят, че имат здравни предимства.  Може да сте наясно, че среброто е широко използвано в производството на продукти на домакинствата, така че това означава, че среброто няма да навреди на вашето здраве. Има много ползи за здравето от носенето на сребърни бижута, които трябва да знаете. Но, нека разгледаме 7 от тях.

1.Среброто има антибактериален ефект

Спокойно може да му се доверите в борбата с микроби, бактерии и гъбички. Не случайно от векове хората използват сребърната вода за лечение на различни заболявания. От гледна точна на бижутата, те действат по същия начин – сребърните съединения на биоактивеният сребърен йон (Ag (+)) могат да бъдат освободени и да взаимодействат с бактериални и гъбични клетки и да се йонизират, когато са около вода, телесни течности и всякакви тъканни ексудати. Което означава, че сребърните йони унижожават бактериите по кожата. А, когато кожата е свободна от микроорганизми, това влие на цялостното здравословно състояние.

2.Среброто осигурява баланс на тялото

Друго съществено предимство на носенето на сребърни бижута е, че те са в състояние да балансират останалите елементи на тялото. Среброто изчиства енергийните канали и дава възможност имунната система да работи коректно.

3. Среброто действа благоприятно на кръвообръщението

Те поддържат разширяемостта на кръвоносните съдове, така че те са важни за образуването на костите и изцелението, образуването на кожата, както и нейното възстановяване. Когато кръвта се движи без проблем в тялото, това намалява високото кръвно налягане, предпазва от сърдечно-съдови заболявания, анемия и много други.

4. Сребърните бижута помагат при ревматоидни заболявания

Няколко изследвания показват, че сребърните пръстени могат да сведат до минимум признаците на артрит. Те не само са полезни за намаляване на болката, но са способни да сведат до минимум хипертонията в ставите на пръстите.

5. Среброто промененя цвета си, когато е в досег до токсични материали

Друга важна особеност е, че среброто има антитоксична цел. С други думи променя цвета си, когато е в близост до вредно вещество. Спокойно може да го ползвате като латмус. за да проверите дали материалът е токсичен или не.

6. Сребърните бижута успокояват тревожността

Невероятно, но факт. Не е нужно да се тъпчете с различни лекарства, за да се справите със стреса. Тревогите са нещо, което може да отнеме радостта от живота за дълъг период. Преди известно време за тази цел се използваха спинърите, по които децата бяха пощурели. Не вярвате?

Вземете от нашите прекрасни сребърни бижута и пишете в коментарите как се подобри здравето ви.

ВАЖНО!

Ако установите, че сте алергични към носенето на сребро, получавайки обриви по кожата от бижутата или други неприятни симптоми, тогава ще трябва да потърсите другаде как да подобрите здравето си.