Как да разберете размерът на пръстен? Как правилно да измерите дебелината на пръст?

Как да разберете размерът на пръстен? Как правилно да измерите дебелината на пръст?

Ако обмисляте да направите предложение на вашата любима, тогава може да възникне въпросът как да научите размерът на пръстена за пръста на девойката. Това може да изглежда като трудно изпълнима задача, още повече, че такъв подарък – предлагането на вашата ръка и сърце е изключително важно събитие. Всъщност всяка една девойка иска този незабравим момент – да може да си сложи пръстена на нейните мечти. Ето защо е важно той да пасва идеално. Но как да се справите правилно с тази задача и да изберете пръстен с точен размер, като същевременно запазите всичко в тайна?

Как да определите размерът на пръстен ?

Бихте могли да купите пръстен на любимата в условията на пълна конспирация. Но тук трябва да бъдете внимателни. Пръстите на приятелката ви не са еднакви по размер. Най-добре е тайно от вашата любима да научите дебелината на нейния безименен пръст. За това можете да вземете незабелязано неин обикновен пръстен, който тя носи ежедневно. След това изрязвате малка лента от хартия и внимателно измервате вътрешната обиколка на бижуто. Главното е после тайничко да върнете обикновения пръстен, в противен случай изненадата ще се провали.

Друг вариант е да се обърнете за помощ към нейната приятелка, сестра или майка. За да използвате този метод, помолете момичето да пробва избрания от вас пръстен, като по този начин ще можете да определите размера приблизително. Просто на шега можете да попитате дали пръстенът и приляга, а също и какво мисли за неговият дизайн. Много момичета обичат да говорят за годеж и сватба, така че лесно можете да обсъдите всичките си желания и мечти около тази тема.

Има много и различни методи, които позволяват да се определи размерът на пръстена за момиче. Например, да сравните пръстите си. Вземете случайно нейната ръка и сравнете пръстите и с вашите. Но този метод не е точен. Най-добрият вариант е консултацията с професионални бижутери.

Най-точният начин да разберете размерът на пръстена е заедно да отидете в магазин за бижутерия. Там професионалните консултанти ще ви помогнат бързо да се справите със задачата. Разбира се, използването на един или повече от горните методи ще доведе до определени резултати, но има риск бижутата да не паснат идеално. Освен това, ако вашата любима хареса пръстена, но той не пасва по размер, винаги можете да го върнете. Избирайки заедно правилното ювелирно изделие, вие можете да изпълните мечтите на вашето момиче и така да направите незабравим денят на вашия годеж или сватба.

Какво още трябва да знаете за размерите на пръстените?

Широките пръстени прилепват по-плътно от тънките такива. Затова при определянето на размера трябва да се убедите, че максимално точно сте избрали нужното украшение. 

Ако не искате да издадете предложението си за брак, просто купете евтино бижу заедно с приятелката си. Така със сигурност ще знаете нейния размер на пръстите и вкусовите и предпочитания. По този начин няма риск да не познаете размера, и да развалите специалния момент. 

Ако разгледате страницата GSjewelry.bg, винаги ще намерите чудесен вариант за предстоящи събития близки до вашето сърце.