Предимствата на сребърните прибори: полезни ли са изобщо?

Предимствата на сребърните прибори: полезни ли са изобщо?

Полезни ли са сребърните прибори? Форумите в Интернет предлагат различна информация: “Разбира се, че са полезни! Известно е, че офицерите на царската армия са се радвали на привилегията да се хранят със сребърни лъжици и поради това са страдали от чревни разстройства по-рядко от обикновените войници.” “Ако среброто убива микробите, тогава ще убие милиардите микроби, помагащи за преработката на храната в червата на човека!” “Ако хвърлите монета или друг сребърен предмет в кладенец, водата определено няма да се развали!” „Нормалното сребро за посуда има чистота 925, за примесите остават 7,5%, какво съдържат тези примеси и как влияят на човешкото здраве?!“ “Дори в църквата водата се съхранява в сребърен купел!“ “Сребърните прибори потъмняват с времето, покриват се с плака и петна, определено са вредни!“ 

На кого да вярваме? Нека разгледаме нещата поетапно

Никой няма да тръгне да спори с лекарите (и екипа на GSJewelry), че среброто е микроелемент, необходим за нормалното функциониране на човешкото тяло, подобрява имунитета, освен това е естествен активатор на лечебните и метаболитните процеси, и има бактерициден ефект. Как се случва това? Учените са установили, че металните йони, пречат на жизнената активност на микробите, допринасят за нарушаването на вътреклетъчната структура, а също така инхибират важни процеси за поддържане на живота, които водят до смъртта на бактериите. Откъде тогава възникват слуховете, че сребърните прибори могат да имат отрицателен ефект върху здравето ни? Факт е, че среброто, подобно на медта, както и живака, принадлежи към тежките метали, а повечето хора са свикнали да ги смятат за токсични и опасни за човешкия живот.

 НО! Всяка „отрова“ има своя максимално допустима концентрация, както се казва, а можете да умрете и от килограм готварска сол! Така е и със среброто – нормата за съдържанието на сребро в питейната вода е до 50 μg / литър. Въвеждането на значителни концентрации на сребърни йони може да причини намаляване на имунитета и да доведе до определени нарушения в храносмилателната, нервната и кръвоносната система. Дефицитът на сребро пък обратно, води до нарушаване на някои жизнени функции.

Следователно екипът на GSJewelry може да обобщи, че среброто в малки концентрации е полезно за човешкото тяло. Нормата от 35 μg / литър може да бъде осигурена от йонизатор за вода или сребърни прибори, които се  купуват веднъж, но остават завинаги. Сребърната посуда не изисква подмяна, само има нужда от време на време да се почиства от плака и потъмняване (процесът е безвреден и напълно естествен). Също така, според нас от GSJewelry, известен бонус в посока на полезността на сребърните прибори е, че те не само имат лечебни свойства, но и удовлетворяват нуждите на човек в естетически план. Това е красиво допълнение към масата за хранене и освен това е престижно да бъдеш собственик на кухненски прибори, изработени от благороден метал. Нищо чудно, че казват за късметлиите: „Роден е със сребърна лъжица в устата“.