Сребърните обеци – класика в бижутата

Сребърните обеци – класика в бижутата

Сребърните прибори, по-специално съдове и бижута, са се използвали още в древността. Смятало се, че този метал има благоприятен ефект върху човешкото тяло, върху неговото физическо и психическо здраве, може да успокоява и лекува рани. Сега от него се правят много голям брой бижута, особено обеци, които могат да подчертаят красотата на женското лице, очите, изящните извивки на врата и раменете.

За кого са подходящи сребърните обеци?

Смята се, че сребърните обеци трябва да се носят от млади, емоционални и избухливи момичета, предимно родени под водните знаци на зодиака, тъй като този метал носи спокойствие и омиротворение, позволява им да развият издръжливост и сила на духа.

Имайки предвид външният вид на продуктите, трябва да се отбележи, че сребърните обеци са много универсални бижута. Те ще изглеждат подходящи на всяко събитие – независимо от времето на деня или годината. Добре се съчетават с почти всички стилове на облекло. Те изглеждат страхотно както на фона на вечерна рокля, така и с официален костюм, романтична блуза или обикновена тениска, най-важното е да изберете правилната цветова схема за тоалета.

За сребърни бижута са подходящи всички студени нюанси, черно и сиво. Малки скромни сребърни обеци за всеки ден ще подчертаят отличния вкус и стил на всяко момиче – както строга бизнес дама, така и романтична млада жена.

Как да изберем сребърни обеци?

Когато избирате обеци, струва си да запомните, че малките накити визуално увеличават чертите на лицето, докато големите ги намаляват. Дамите с удължено лице е по-добре да закупят големи, елегантни бижута, а тези с четвъртита физиономия – удължени. Сребърните обеци рядко съдържат диаманти и други скъпоценни камъни; най-често инкрустациите са направени от полускъпоценни или изкуствени камъни. Обеците със светли камъни са подходящи за блондинки; за брюнетки можете спокойно да изберете минерали с ярки цветове.

За да подчертаете красотата на зелените очи, струва си да изберете бижута с кафяви или лилави камъни –  такива като кехлибар и изумруд, сапфир и берил, лилав аметист и нефрит. За хората с кафяви очи моделите със сини, жълти и червени камъни ще бъдат отличен вариант: колкото по-тъмен е цветът на очите, толкова по-тъмен трябва да е нюансът на минерала; рубин и гранат, топаз и цитрин, танзанит и иолит са страхотни. Момичетата със сини очи ще харесат обеци с камъни от нежни, светли тонове на синьо, розово и зелено – аквамарин и тюркоаз, нефрит и перли, седеф и хризолит.

За тези, които имат сиви очи, са подходящи камъни с тъмни нюанси: оникс и сапфир, шпинел и нефрит. Те ще подчертаят дълбочината на цвета. За да изглеждат по-меко сивите очи, просто носете сребърни обеци с розови камъни. Това могат да бъдат корали, кунцит, розов кварц или рубелит. Продукти с прозрачни камъни ще украсят момичетата с всякакъв цвят на очите, ще им придадат шик и блясък.

Сребърните обеци са класика в бижутата. Сега бижутерите и дизайнерите могат да предложат накити във всеки стил и за всеки вкус: скромни грациозни, строги класически, масивни, романтични или етнически, под формата на цветя или животни, дори в жанр пънк. Обеци с обръч, с класическа форма, удължени, пусети или карамфили – както виждате, всяка жена може да избере нещо подходящо за себе си.